Become a member

Get the best offers and updates relating to Liberty Case News.

― Advertisement ―

spot_img

Cung hoàng đạo của Cristiano Ronaldo là gì?

Cristiano Ronaldo, người nổi tiếng với sự nghiệp bóng đá vĩ đại, cũng có một cung hoàng đạo đầy tính cách và năng lượng....
Trang chủLớp học Mật NgữLớp 6Bài tập tiếng Anh 6 Unit 4 My neighbourhood có đáp án...

Bài tập tiếng Anh 6 Unit 4 My neighbourhood có đáp án chi tiết

Bài tập Unit 4 tiếng Anh 6 Global Success My neighbourhood có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh lớp 6 Global Success theo từng Unit năm 2023 – 2024 do Lớp học Mật Ngữ sưu tầm và đăng tải.

I. Bài tập tiếng Anh 6 Global success Unit 4

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1/

A. advice

B. price

C. nice

D. police

2/

A. express

B. exciting

C. expensive

D. excellent

3/

A. coffee

B. see

C. agree

D. free

4/

A. city

B. cathedral

C. central

D. cinema

5/

A. treat

B. clean

C. great

D. Beach

II. What are these places? Write the words in the spaces.

Example:

0. It’s a place where we go to walk, play and relax.

(it is) a park.

1. It’s a place where we borrow books.

…………

2. It’s a place where we watch a film.

…………

3. It’s a place where we go to buy stamps or send mail.

…………

4. It’s a place where we can look at paintings.

…………

5. It’s a place where they sell medicines, soap and make-up.

…………

III. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1/

A. grocery

B. restaurant

C. café

D. cathedral

2/

A. better

B. smaller

C. worker

D. hotter

3/

A. sweet

B. bread

C. cake

D. coffee

4/

A. bakery

B. grocery

C. neighbor

D. barber

5/

A. factory

B. park

C. theatre

D. Cinema

IV. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1. David is more …… than Peter.

A. intelligenter

B. intelligent than

C. intelligent

2. My sister plays the piano …… than my brother.

A. gooder

B. more good

C. better

3. The pink flower is …… than the yellow one.

A. beautiful

B. more beautiful

C. beautifuler

4. His story is …… than theirs.

A. funnier

B. more funnier

C. Funnyer

V. Complete the sentences with the correct comparative form of the adjectives in the box.

bad cold important dangerous good

1. It’s …… in the north of Viet Nam than in the south.

2. Is a snake …… than a dog?

3. Doing our homework is …… than reading a novel.

4. She’s not very happy. Her exam results are …… than her sister’s.

5. Let’s go to Da Lat. The weather’s …… there than that in Ho Chi Minh City.

VI. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each space.

My Peaceful Neighbourhood

My …(1)… lives in this area for more …(2)… 15 years. This is a quiet, safe place with great neighbours. They …(3)… all nice people. If anyone has problems, they are always there to …(4)… him (her). Besides, we are never worried about losing things. For …(5)…, my mother sometimes locks our dog outside when she goes to …(6)…. Miss Lan, who lives …(7)… to our house, always takes care of it and gives the dog back in the evening. I also have many …(8)…, too. We play all kinds of games every evening. My …(9)… is really safe and nice place to live, and i …(10)… it so much.

1/

A. house

B. home

C. family

2/

A. then

B. than

C. that

3/

A. are

B. have

C. are having

4/

A. smile

B. laugh

C. help

5/

A. example

B. reason

C. examples

6/

A. do

B. school

C. work

7/

A. beside

B. next

C. in front

8/

A. kids

B. friends

C. friend

9/

A. neighbour

B. neighbourhood

C. family

10/

A. loves

B. love

C. hates

VII. Complete the sentences with correct form of adjectives.

1. She can’t stay (long) ______________ than 30 minutes.

2. Well, the place looks (clean) ______________ now.

3. The red shirt is better but it’s (expensive) ______________ than the white one.

4. Being a firefighter is (dangerous) ______________ than being a builder.

5. The weather this summer is even (hot) ______________ than last summer.

6. Your accent is (bad) ______________ than mine.

7. Hot dogs are (good) ______________ than hamburgers.

8. French is considered to be (difficult) ______________ than English.

9. I think scuba diving is (fascinating) ______________ than climbing.

10. He thinks this test was (difficult) ______________ than the last one.

VIII. Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Do you sometimes have problems with your neighbors such as noise or littering ? Well, the people of Pilton in Somerset, England have such problems every summer , For three or four days every year, the village is full of people of all ages who comes here for the annual Glastonbury pop music festival. They usually stay in tents. Caravans and motorhomes. They leave drink cans and papers all over the streets. The music plays until the early hours of the morning ,and you can hear people talking and singing all night, The quiet country village becomes a nightmare to live in and some villagers are even thinking of moving to another village. A villager said last year “I don’t want to stop the Glastonbury Festival. I just want the fans to enjoy the festival during disturbing normal village life.”

1. What happened in Pilton, Somerset every summer ?

A. The villagers litter the streets.

B. There is a pop music festival.

C. There are many villagers.

D. The neighbors are noisy.

2. Visitors litter the streets with……….

A. cans and papers

B. caravans

C. motorhomes

D. tents

3. How long is the pop music festival every year ?

A. The whole summer

B. One night

C. Three or four days

D. The whole year

4. The villagers just want to…………….

A. put an end to the festival

B. stop the fans enjoying the festival

C. move far away

D. have a normal life as usual

IX. Sentence transformation.

1. Hoa is taller than Chau.

Chau is ……………………………………………………………………………………….

2. The museum is bigger than the art gallery.

The Art gallery ……………………………………………………………………………………….

3. The market is older than the shopping centre.

The shopping centre …………………………………………………………………..

4. The food here is worse than my cooking

My cooking……………………………………………………………………………

5. My computer is newer than my mobile phone.

My mobile phone……………………………………………………………………

X. Supply the correct comparative form of adjective in brackets.

1. I have never had a (delicious) ____________ meal than that.

2. This shirt is too small. I need a (large) ____________ size.

3. It’s (cheap) ____________ to go by car than to go by train.

4. A new house is (expensive) ____________ than an old one.

5. His lob is (important)  ____________than mine.

6. Nobody is (happy)  ____________than Miss. Snow.

7. John is much (strong) ____________ than I thought.

8. Benches are (comfortable) ____________ than arm-chairs.

9. Bill is (good) ____________ than you thought.

10. Sam’s conduct is (bad)  ____________than Paul’s.

XI. Viết dạng so sánh hơn của những từ trong ngoặc.

1. There is nothing (exciting) ________ than going on a trip.

2. Your tee- shirt looks (fantastic) _________ with this skirt!

3. Which do you like (good) _________ , fish or meat?

4. Your car is (fast) _________ than mine!

5. Gold is (valuable) _________ than silver.

6. New York is (large) _________ than Seattle.

7. I think geography is much (easy) _________ than science.

8. No need to go any (far) _________!

9. Which is (big) _________ , a tiger or a lion?

10. Mike is (tall) _________ than John, my ex-boyfriend.

XII. Complete the sentences with the correct form of do or play.

1. Do you often _________ exercises?

2. My Dad _________ football for the town team when he was young.

3. My sister enjoys______ exercises table tennis in her free time.

4. My brother _________ basketball for the school team.

5. We _________ gymnastics at school yesterday.

6. I like _________ tennis.

7. My friend _________ judo twice a week.

8. My mother _________ yoga at the new sports centre.

XIII. Find ONE mistake in each of the following sentences and correct it

1. English is easier Chinese.

………………………………………………………………………………………

2. China’s population is more bigger than Japan’s

………………………………………………………………………………………

3. She is more happy today than she was yesterday.

………………………………………………………………………………………

4. She is much intelligent than her brother.

………………………………………………………………………………………

5. This car is badder that that one

……………………………………………………………………………………..

II. Đáp án bài tập tiếng Anh 6 Global success unit 4

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1 – D. police;

2 – D. excellent;

3 – A. coffee;

4 – B. cathedral

5 – C great

II. What are these places? Write the words in the spaces.

1 – library;

2 – cinema;

3 – post office;

4 – gallery;

5 – Pharmacy;

III. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1 – D. cathedral;

2 – C. worker;

3 – D. coffee;

4 – C. neighbor;

5 – A. factory;

IV. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1 – C. intelligent;

2 – C. better;

3 – B. more beautiful;

4 – A. funnier;

V. Complete the sentences with the correct comparative form of the adjectives in the box.

1 – colder;

2 –  more dangerous;

3. more important

4 –  worse

5 – better

VI. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each space.

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – A;

6 – C; 7 – B; 8 – B; 9 – B; 10 – B;

VII. Complete the sentences with correct form of adjectives.

1 – longer; 2 – cleaner; 3 – more expensive; 4 – more dangerous; 5 – hotter;

6 – worse; 7 – better; 8 – more difficult; 9 – more fascinating; 10 – more difficult;

VIII. Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

1 – B; 2 – A; 3 – C; 4 – D;

IX. Sentence transformation.

1. Hoa is taller than Chau.

Chau is shorter than Hoa.

2. The museum is bigger than the art gallery.

The Art gallery is smaller than the museum

3. The market is older than the shopping centre.

The shopping centre ..is more modern than the market

4. The food here is worse than my cooking

My cooking is better than the food here

5. My computer is newer than my mobile phone.

My mobile phone is older than my computer

X. Supply the correct comparative form of adjective in brackets.

1. I have never had a (delicious) ______more delicious______ meal than that.

2. This shirt is too small. I need a (large) ____larger________ size.

3. It’s (cheap) _______cheaper_____ to go by car than to go by train.

4. A new house is (expensive) ____more expensive________ than an old one.

5. His lob is (important) ______more important______than mine.

6. Nobody is (happy) _______happier_____than Miss. Snow.

7. John is much (strong) _____stronger_______ than I thought.

8. Benches are (comfortable) _____more comfortable_______ than arm-chairs.

9. Bill is (good) ______better______ than you thought.

10. Sam’s conduct is (bad) ________worse____than Paul’s.

XI. Viết dạng so sánh hơn của những từ trong ngoặc.

1. There is nothing (exciting) ____more exciting____ than going on a trip.

2. Your tee- shirt looks (fantastic) ___more fantastic______ with this skirt!

3. Which do you like (good) ___better______ , fish or meat?

4. Your car is (fast) _____faster____ than mine!

5. Gold is (valuable) ____more valuable_____ than silver.

6. New York is (large) ____larger_____ than Seattle.

7. I think geography is much (easy) ____easier_____ than science.

8. No need to go any (far) ___father______!

9. Which is (big) _____bigger____ , a tiger or a lion?

10. Mike is (tall) ______taller___ than John, my ex-boyfriend.

XII. Complete the sentences with the correct form of do or play.

1. Do you often ____do_____ exercises?

2. My Dad _____played____ football for the town team when he was young.

3. My sister enjoys____doing__ exercises table tennis in her free time.

4. My brother _____plays____ basketball for the school team.

5. We _____did____ gymnastics at school yesterday.

6. I like ____playing_____ tennis.

7. My friend ____does_____ judo twice a week.

8. My mother ____does_____ yoga at the new sports centre.

XIII. Find ONE mistake in each of the following sentences and correct it

1. English is easier Chinese.

……………easier => easier than…………………………

2. China’s population is more bigger than Japan’s

……………more bigger => bigger………………………………

3. She is more happy today than she was yesterday.

……………more happy => happier ………………………………

4. She is much intelligent than her brother.

……………Much =>more…………………………………

5. This car is badder that that one

……………Badder => worse………………………………..